18 Kasım 2011 Cuma

İnsan, düşünebilen bir geri zekalıdır.

Yoksa sürekli aynı hataları yapmamızın başka bir açıklaması olamaz.
Dur şimdi bak bir bakalım bu cümle sana tanıdık geliyor mu? : "Bir daha asla kimseye güvenmeyeceğim."
Peki bu cümleden sonra kaç kişiye daha güvendin? 1,3,5... Ta ki tekrar aynı yerden kırılana kadar. Değil mi? Yoo yoo yalanlama. Benim yaptığım gibi sen de yaptın biliyorum. Yapacağız da. Sonra aynı yerden tekrar kırılacağız. Ta ki tamir olamayana dek. Çünkü insan düşünebilen bir geri zekalıdır.
Güvenmeyeceğim deyip güveneceğiz, bel bağlamayacağım deyip bel bağlayacağız. Kimseden bir şey beklemiyorum diyeceğiz ama yine de en basitinden bir "günaydın" bekleyeceğiz. Bekleyeceğiz. Çünkü asla beklentisiz ilişkiler kuramayacağız. Çünkü eğer seviyorsak, bekleyeceğiz. Beklemek istemesek de her hareketi "bekle" diyecek.
Unutma. Kim olduğunu önemli değil. Herkes için geçerli.
Acı çekmeyi sevdiğimizden değil aslında. İnsan olduğumuzdan sadece. Çünkü sadece yaşamaya çalışıyoruz. Çünkü ne kadar "tek başına" ayakta durmak istesek de umarsızca birbirimize ihtiyaç duyuyoruz.
Tekrar tekrar güveniyoruz. Tekrar tekrar bel bağlıyoruz. Tekrar düşüyoruz.
İnsanız işte.
Hiç de büyütülecek yaratıklar değiliz. Düşünebilen geri zekalılarız.

4 yorum:

  1. Sinema ya da kitap blogları dışında pek blog takip etmiyorum. Takip ettiğim bloglar içinde farklı teması olan nadir bloglardan biri seninki. Belki tek bile olabilir emin değilim şu an. Diyeceğim oki hayat bu kadar kötü olmamalı ya bu bunalımların dışında güzel bir şeyler yaşıyor olmanda mümkün.

    YanıtlaSil
  2. bişey dersin sonra demiş olduğun şeye ters bir durumla karşı karşıya gelince yanılmışm der ve başka şeyler söylersin sonra bakarsın yine yanılmışsın. Böyle ışte.

    YanıtlaSil
  3. Şu sıralar hayatım pek güzel olmayan bir dönemde ama zaten yaşadığım güzel şeyleri buraya yazmıyorum. Burası biraz depresif sanırım evet.

    YanıtlaSil
  4. sen guvenmek ıle hata etmedın , gunaydın demelerını bekleme sen gunaydın de, inan bana kaybeden sen olmayacaksın guvenmek ıle. bırak onlar dusunsun , ki dusunebılıyorsalar , dusunemıyorlarsa onlar dusunemeyen gerızekalılardan , hiç yoktan bızım farkımız var bız dusunebılen gerızekalı sınıfındanız...

    YanıtlaSil